Йеменската групировка хуси съобщи късно в сряда, че крайбрежната провинция Ал-Худейда е

...
Йеменската групировка хуси съобщи късно в сряда, че крайбрежната провинция Ал-Худейда е
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания нанесоха удари по крайбрежието на Йемен

Йеменската формация хуси съобщи късно в сряда, че крайбрежната провинция Ал-Худейда е била изумена от седем въздушни удара нанесени от Съединени американски щати и Англия в границите на няколко часа.

Изявлението пристигна, откакто Съединени американски щати и Англия направиха четири въздушни удара в региона на Ал-Джабана в провинцията, както и три въздушни удара по интернационалното летище Ал-Худейда по-рано денем, съобщи малкия екран Ал-Масира, която е обвързвана с Йеменска група.

Каналът, обвързван с хусите, не прецизира какви вреди са нанесли въздушните удари , в случай че има такива. Съединени американски щати и Великобритания не са коментирали офанзивата.

По-рано в сряда йеменската формация съобщи, че Съединени американски щати и Англия са направили нахлуване с три въздушни удара против интернационалното летище Ал Худейда.

Ал Худейда е една от най-важните йеменски провинции, защото има интернационално летище и три жизненоважни пристанища , в допълнение към дълга крайбрежна линия.

Хусите нападат с ракети и безпилотни кораби кораби, които са благосъстоятелност на Израел, плават под байрак, оперират или се насочват към израелски пристанища в Червено море и Аденския залив в, която е подложена на опустошителна израелска атака от този момент предишния октомври.

След като Съединени американски щати и Обединеното кралство започнаха ответни въздушни удари против обекти на хусите в Йемен, хусите оповестиха, че считат всички американски и английски кораби за военни цели.

Атаките породиха опасения от обилни спирания на морския трафик по един от най-натоварените международни направления за превоз на нефт и горива.​​​​​​

за морска противоракетна защита. Страната е свалила дрон, идващ се от Червено море, който е задействал сирени в пристанищния град Ейлат.

Военноморската задача на Европейския съюз в Червено море, известна като " Аспидес ", сполучливо е предотвратила 11 офанзиви на хусите против цивилни кораби . Това съобщи на 8 април висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.
 Хусите блъснали 4 кораба в Аденския залив
Хусите блъснали 4 кораба в Аденския залив

Сред тях е и боен транспортен съд на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР